FAIR TRADE TOURISM

Fair Trade Tourism (FTT) is een non-profit organisatie die verantwoordelijk toerisme in zuidelijk Afrika en daarbuiten promoot.

DOEL

Het doel van FTT is om het toerisme duurzamer te maken door ervoor te zorgen dat de mensen die hun land, middelen, arbeid en kennis bijdragen aan het toerisme, degenen zijn die er de vruchten van plukken.

 

HOE

Dit wordt gedaan door de reizigers meer bewust te maken van verantwoord toerisme, door toeristische bedrijven te helpen duurzamer te werken en door een certificeringsprogramma voor Fair Trade Toerism in heel zuidelijk Afrika te faciliteren. Toeristische bedrijven die zich aan de FTT-standaard houden, gebruiken het FTT-label als een manier om hun inzet voor eerlijk en verantwoord toerisme aan te geven.
 

fair_trade_TOURISME.jpg

WAT

Dit omvat eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden, eerlijke aankopen en operaties, een eerlijke verdeling van de voordelen en respect voor mensenrechten, cultuur en het milieu. Door een FTT-gecertificeerd bedrijf te selecteren, zijn reizigers er niet alleen van verzekerd dat hun vakantie ten goede komt aan lokale gemeenschappen en economieën en dat het bedrijf ethisch en op een sociaal en milieuverantwoorde manier wordt geëxploiteerd, maar zullen zij ook een meer bevredigende vakantie-ervaring hebben.