top of page

VAARVAKANTIE IN FRANKRIJK

Frankrijk biedt tal van vaarmogelijkheden. Je kan kiezen uit verschillende vaargebieden en verschillende boten. Frankrijk biedt voor ieder wat wils.

Er zijn verschilldende categoriën van boten ter beschikking.We zorgen er dan ook voor dat de boot bij uw gezelschap en verwachtingen past. Contacteer ons gerust wanneer je meer informatie wil.

Regio informatie

Bretagne, land van de legendes
Land van magie en mysterie, rijk aan couleur locale en tradities. Langs de wateras van Brest tot Nantes kan men er historische schatten en opmerkelijke natuurrijkdom ontdekken. Geniet van de originaliteit van de granietarchitectuur, de landelijke kerken en kapellen, het fort van Josselin, het kasteel van de hertogen van Nantes of van Dinan en haar hoge vestingen die uitkijken over het estuarium. Grote delen van de waterwegen zijn uitsluitend voorbehouden voor de pleziervaart. Ga er op ontdekkingsreis naar de folklore, de schaaldieren, de lekkere crêpes en de lokale cider of de Muscadet uit Nantes. 

Anjou, kastelen aan en in het water
Ontdek de Anjou-regio; bekend voor z'n gastronomie, kastelen, abdijen en gemoedelijkheid. Een ideaal gebied voor beginners met weinig sluizen. Ontdek de talloze dorpjes en steden die op u liggen te wachten verspreid langs de oevers.

Aquitaine - Gascogne - Lot, reizen in een streek voor fijnproevers
Een zonovergoten regio waar tradities zijn blijven bestaan. Op de marktjes ligt de ganzenlever naast piramides van aardbeien. Dit is het land van het 'goede eten': de ganzenlever, de wijnen van Buzet en de Armagnac. De valleien inspireren vele fotografen en schilders en zijn bezaaid met buitenhuizen en Middeleeuwse kastelen. Hier vindt u de rijkdom van de Romaanse kunst met bv de kruisgang en de abdij van Moissac. De Lot baant er zich een weg door het hart van de ongerepte natuur. Veel van wat u hier zult ontdekken is vaak alleen maar vanaf de rivier te zien zoals de rustieke dorpen en middeleeuwse vestingen op de oevers van de Lot.

Midi - Camargue, laat u verleiden door het mooie zuiden
Canal du Midi, Europa's oudste waterweg met zijn gewelfde bladerdaken, gevormd door de honderjarige plataanbomen, is uniek door zijn afmetingen en doordacht ontwerp. Dit is het paradijs voor waterliefhebbers maar ook van kunstliefhebbers met de majestueuze middeleeuwse stad Carcassonne en het Paleis van de Aartsbisschoppen en de kathedraal van Narbonne. Ook de innerlijke mens zal genieten met de cassoulet van Castelnaudary en de wijnen van de Minervois en de Corbières. De Camargue is één van de mooiste en zonnigste regio's van Frankrijk. Hier vindt u levendige vissershavens zoals Le Grau-du-Roi of Sète maar ook rustieke dorpen zoals Bouzigues en Mèze aan het binnenmeer van Thau. Roze flamingo's, stieren en paarden in alle vrijheid, sieren het landschap. De stranden en het nachtelijke leven van de Middellandse Zee zijn nooit veraf.

Charente, het Franse gevoel
Charente is het oceaanland dat de rijkdom van zijn zeegeschiedenis bewaart: Rochefort, de oude koninklijke haven en de wijk van het Arsenaal. Dit is ook de regio van de cognac. Bezoek zeker de wijngaarden en zijn beroemde cognackelders. Geniet van fietstochten door het bosrijke landschap en langs velden vol zonnebloemen. Vergeet niet te proeven van de overheerlijke specialiteiten: mosselen en oesters van Marennes-Oléron, tong en tonijn samen met een overheerlijke Pineau de Charente.

Bourgogne, natuur, geschiedenis en lekker tafelen
De Bourgogne bezit de ideale bodem voor wijngaarden en hier ligt dan ook de bakermat van de beroemde Franse keuken en de fijne wijnsoorten. Met zijn rijke geschiedenis van de hertogen van Valois en de koningen van Frankrijk kan men overal verspreid over het landschap de sporen terugvinden in de vorm van landhuizen en kastelen. Het aantal historische sites en monumenten langs het water is indrukwekkend. De Bourgogne is dan ook het middelpunt van de Romaanse en Gotische kunst.

Val de Loire - Nivernais, tussen heuvels en bossen
Talloze dorpjes die dikwijls de wortels van hun ontstaan in de middeleeuwen moeten zoeken. Nivernais is in Frankrijk bekend als dé kastelenregio. Het landschap leent zich uitstekend om, ter afwisseling, een uitdagende fiets- of wandeltocht te maken. Bezoek de steden en dorpen uit de middeleeuwen zoals Vezelay of het indrukwekkende aquaduct van Briare.
Dit is een uitstekende regio om te vissen op forel of te zwemmen in de Loire. Hier geniet u ook van de uitstekende witte wijn van Sancerre en de geitenkaas van Chavignol.

Franche Comté, een koninklijke rondreis
Vaar in het spoor van de trekschuiten uit de 17e eeuw. Bewonder de verscheidenheid aan landschappen. De gastronomie en plaatsen zoals Dijon en Dôle maken deze regio onvergetelijk. Van massatoerisme gevrijwaard gebleven, is de natuurlijke schoonheid van deze streken grotendeels onontdekt en onaangeroerd gebleven.

Vallée de la Saône
U zal gecharmeerd zijn door de rust en de ongereptheid van de natuur. Dit stuk van de Vogezen was erg in trek vanaf de Gallo-romaanse periode. Getuigen hiervan zijn o.a. de plaatsjes Selles en Port-sur-Saône.

Elzas, een mix van culturen
Frans maar toch ook een beetje Duits. De oude huizen, dikwijls gedeeltelijk in vakwerk, sieren de middeleeuws ogende dorpjes. Ga zeker even langs in één van 200 musea en kunstgalerijen in deze kleinste provincie van Frankrijk. Geniet van de vele wijnen en bieren die de Elzas rijk is samen met de typische specialiteiten en het beroemde Kougelhopfgebak. Tijdens de tocht kan u genieten van de verschillende reliëfvormen en het contrast tussen de Lotharingse bossen en de Elzassische vlakten.

Ben je geïnteresseerd in een vaarvakantie? Contacteer ons gerust

voor meer informatie.

bottom of page