Image by Daniel Jensen

WANDELVAKANTIE

Ontdek de prachtige natuur van Europa

Ontdek al wandelend de prachtige landschappen van België, Frankrijk, Duitsland...

We bieden wandelvakanties aan voor jong en oud, voor groepen of individuen. De afstanden van de wandelingen kunnen aangepast worden naar jouw voorkeur. Wandel langs de GR-paden of langs speciale wandelroutes.

Aangepaste accommodatie wordt voorzien naar jouw voorkeur.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van wandelvakanties. Voor meer informatie of mogelijkheden kan je ons contacteren.

Nederland

De Waddeneilanden voor de Noord-Hollandse kust vormen een 'mini wereld'. Je kan er tientallen kilometers fiets- en wandelplezier beleven. Geschikt voor jong en oud. Je vindt er prachtige uitgestrekte stranden, hoge duinen, natuurreservaten en interessante musea. Minder bekend is het culturele erfgoed dat even bijzonder is als de natuur met z'n vele terpen en dijken, vissershavens, vuurtorens en boerderijen... De ideale plek om helemaal tot rust te komen.

Bourgogne

In het hart van Bourgogne ligt het Parc Naturel Régional du Morvan ('zwart gebergte'), een pareltje van een heuvelachtig wandelgebied. Het is er dunbevolkt en er is geen industrie, hoogstens kleinschalige veeteelt en bosbouw. Tijdens de zomermaanden kan je hier een handjevol toeristen vinden; in september lijken we wel de enige bezoekers. En toch is het er mooi. De vele bossen wisselen af met weiden, grazende witte Charolais-koeien, beekjes en rivieren. In de dorpen is de tijd al een hele tijd blijven stilstaan. Op ons pad liggen de historische stadjes Avallon en Château-Chinon en de Gallische nederzetting Bibracte. Een zalig weekje wandelen.

België

Op zowat 100 km ten zuiden van Brussel, tussen de Hoge Venen en de Ardeense bossen, strekt zich het natuurpark Viroin-Hermeton. Deze vallei is ontstaan door de samenvloeiing van l’ Eau Blanche en l’ Eau Noire. Het is een prachtig wandelgebied. La Calestienne, een idyllisch landschap waar honderden spleten en kloofjes, minicanyons en grotten werden uitgesleten in de 'tiennes' (ronde kalkheuvels).

Corsica

Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Ook voor de fitte wandelaar die liever geen rugzak draagt is Corsica een ideale bestemming. Vanuit 3 logiesplaatsen - Corte, Evisa en Porto - ontdekken we dit mooie eiland.

Adres

Floraplein 5
9820 Merelbeke-Flora

Contact

Tel.  09/210.85.85

Bekijk ook

©2020 by Europareizen.