top of page

Wandelvakantie in België

Op zowat 100 km ten zuiden van Brussel, tussen de Hoge Venen en de Ardeense bossen, strekt zich het natuurpark Viroin-Hermeton. Deze vallei is ontstaan door de samenvloeiing van l’ Eau Blanche en l’ Eau Noire. Het is een prachtig wandelgebied. La Calestienne, een idyllisch landschap waar honderden spleten en kloofjes, minicanyons en grotten werden uitgesleten in de 'tiennes' (ronde kalkheuvels).

Dag 1

We spreken af om 18u in ons sfeervol hotelletje. Een honderd jaar oud herenhuis van een klompenmaker waarin heel wat decoratieve elementen van toen werden behouden. Het is genieten van een heerlijke maaltijd die onze gastheer bereidt met streekproducten.

Mocht je al vroeger willen afzakken dan kan je een bezoek brengen aan Chimay, de 'Chimay experience' ondergaan en/of het lieflijke musea-dorp Treignes verkennen.


Dag 2-3

We wandelen op een hoogte van 140 tot 320 m met de Viroin als ruggengraat. Er zijn geen echt grote hoogteverschillen maar het is soms pittig klimmen en dalen, meermaals omhoog en omlaag in de vallei.

We trekken langs de kraakheldere, meanderende Viroin, over graslanden en door bossen. Op ons pad liggen hoger gelegen uitzichtpunten en kastelen, een historische tunnel en spoorweg, steengroeven en unieke rotsformaties zoals Fondry des Chiens, Rocher Troué en de Valkenrots. We passeren 2 van de 9 lieflijke dorpjes (mét café) die deel uitmaken van de gemeente Viroin: het charmante Olloy-sur-Viroin en het 'heksendorp' Vierves-sur-Viroin.

Zaterdag: 23  km, 480m klimmen en dalen
Zondag: 19 km, 530m klimmen en dalen

*Dit programma is een voorbeeldprogramma. We hebben tal van mogelijkheden in de aanbieding.

Voor meer informatie kan je ons contacteren of een afspraak maken.

bottom of page