top of page

Wandelvakantie op Corsica

Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Ook voor de fitte wandelaar die liever geen rugzak draagt is Corsica een ideale bestemming. Vanuit 3 logiesplaatsen - Corte, Evisa en Porto - ontdekken we dit mooie eiland.

Dag1

We checken in in het hotel en maken een wandeling door de stad, met zicht op de 15de-eeuwse citadel die gebouwd is op een rots.


Dag 2

Corte ligt op de samenvloeiing van de rivieren de Tavignano en de Restonica. Vandaag ontdekken we de Gorges de Tavignanu, de diepste kloof van Corsica.

12 km, 400 hoogtemeters


Dag 3

We rijden zo'n 15 km de mooie Restonica-vallei in, om vandaar te voet verder te gaan. Het pad loopt onder de mooi gevormde granieten kliffen door en op ons pad liggen twee schitterende meren, Melo en Capitello. Er moet soms wel wat geklauterd worden tussen en op/af grote granieten blokken, waardoor het geen evidente wandeling is.

6 km, 600 hoogtemeters


Dag 4

We ontdekken het bos van Aïtone tijdens een mooie tocht door kastanjebossen en langs de watervalrijke rivier Aïtone, bekend voor zijn vele natuurlijke badplaatsen.

12 km, 500 hoogtemeters. 


Dag 5

We wandelen van Evisa naar Ota. De tocht brengt ons door de Gorges de Spelunca: de rivier baant zich een weg door een prachtige kloof van roze graniet, hier en daar steek je over via authentieke Genovese bruggetjes. De vegetatie wordt uitgesproken mediterraan met vijgen- en olijfbomen, agaven en eucalyptus. Over de eeuwenoude brug bereiken we het authentieke dorpje Ota.

7 km, 850 pittige hoogtemeters

Na de wandeling worden we naar het sfeervolle havenstadje Porto gebracht voor de overnachting.


Dag 6

Wandeling door de Calanche de Piana, een spectaculaire door erosie uitgesleten rotsformatie en een kustlijn van uitzonderlijke schoonheid. In Piana worden we opgepikt en weer naar Porto gebracht voor de tweede overnachting.

5 km, 400 hoogtemeters.


Dag 7

Transfer naar Capu Rossu, waar de laatste wandeling start. Capu Rossu is de zuidkaap van de baai van Porto, beroemd om de rode kliffen die contrasteren met het diepe blauw van de zee. Deze wandeling biedt een fantastisch panoramisch uitzicht op de regio Piana-Porto-Scandola. Op ons pad liggen de Turghiu-toren en het strand van Arone.

8 km, 600 hoogtemeters.


Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Ajaccio en vlucht naar Brussel.

*Dit programma is een voorbeeldprogramma. We hebben tal van mogelijkheden in de aanbieding.

Voor meer informatie kan je ons contacteren of een afspraak maken.

bottom of page