top of page

Wandelvakantie op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden voor de Noord-Hollandse kust vormen een 'mini wereld'. Je kan er tientallen kilometers fiets- en wandelplezier beleven. Geschikt voor jong en oud. Je vindt er prachtige uitgestrekte stranden, hoge duinen, natuurreservaten en interessante musea. Minder bekend is het culturele erfgoed dat even bijzonder is als de natuur met z'n vele terpen en dijken, vissershavens, vuurtorens en boerderijen... De ideale plek om helemaal tot rust te komen.

Dag 1

Bij aankomst in het plaatsje Lies, centraal gelegen op het mooie Terschelling. Je logeert hier in een authentiek en gezellig hotel in eilandstijl met veel faciliteiten. In het hotel kan je een fiets huren. Zo kan je al op verkenning gaan.


Dag 2-3

In Terschelling kan je eindeloos wandelen en fietsen. Wij hebben een aantal tochten uitgewerkt maar natuurlijk zijn er talrijke combinatie- en uitbreidingsmogelijkheden. Voor sommige wandelingen moet je de bus nemen die vlakbij het hotel vertrekt. 

  • Halve dagwandeling vanuit de veerhaven van West-Terschelling, over heide en duinen onder het licht van de vuurtoren.

  • Boeiende tocht richting Kroonpolders en het dorpje Midsland, eventueel uit te breiden naar de zuidelijke dijken. Mogelijk met verschillende afstanden.

  • Wandeling met hoog natuurgehalte via het Europese reservaat de Boschplaat. Eventueel met bezoek aan het Wrakkenmuseum. Ook mogelijk per fiets en onder begeleiding van een natuurgids.

  • De bossen van Formerum en Hoorn. Kaap Hoorn en speeltuin Zonneweelde.

  • Dagexcursie naar het nabijgelegen Vlieland: Een korte, maar zeer afwisselende wandeling over het oostelijk deel van Vlieland. De heuvelachtige bossen, de vuurtoren, de cranberry-vlakte en natuurlijk het Noordzeestrand vormen de ingrediënten.

  • Lange tocht naar het westen van het eiland en over de enorme zandplaat van de Vliehors.

  • Fietstocht rond het kleine eiland naar het Posthuys aan de Kroon’s Polders. Hier kan je eventueel een rit maken met de 'Vliehors Express' over de grootste aaneengesloten zandvlakte van Noordwest Europa, ook wel de 'Sahara van het Noorden' genoemd.

  • Liefhebbers kunnen een fiets huren en langs het aangelegde fietsroutenetwerk op verkenning gaan. Of je volgt een route over de dijken naar de oostelijk gelegen Boschplaat, met onderweg een bezoekje aan de biologische schapen- en kinderboerderij. 

  • Buiten een aantal interessante musea kan je een huifkartocht maken op het strand, zeehondjes kijken tijdens een zeerobbentocht, een bezoekje brengen aan het wrakkenmuseum met piratenspeeltuin, …

*Dit programma is een voorbeeldprogramma. We hebben tal van mogelijkheden in de aanbieding.

Voor meer informatie kan je ons contacteren of een afspraak maken.

bottom of page